Οι σύγχρονες εξ αποστάσεως διδασκαλίες του 38ου ΓΕΛ Αθηνών θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 9/11 και μέχρι νεοτέρων οδηγιών. Είναι υποχρεωτικές, γίνονται βάσει του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου και απαιτούν ένα υπολογιστικό σύστημα (σταθερός Η/Υ, φορητός, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, ταμπλέτα) το οποίο διαθέτει τουλάχιστον ηχεία και μικρόφωνο ενώ προαιρετικά μπορεί να υπάρχει και κάμερα. Για την είσοδο σε κάθε μάθημα που αναγράφεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα ο μαθητής θα πρέπει να ελέγχει τη λίστα με τους συνδέσμους των καθηγητών. Οι σύνδεσμοι πληκτρολογούνται στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης που διαθέτει το υπολογιστικό του σύστημα (Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera, Safari). Η εισαγωγή του σχετικού συνδέσμου εκκινεί την εφαρμογή Webex Meetings.

Παράλληλα με τις σύγχρονες διδασκαλίες θα χρησιμοποιείται και ο ιστότοπος η-Τάξη (eClass, https://eclass.sch.gr) ο οποίος έχει συμπληρωματικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για την πρόσβαση στην η-Τάξη και τα μαθήματα τα οποία απαιτούν ταυτοποίηση («κλειδωμένα») απαιτείται οι μαθητές να διαθέτουν λογαριασμούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ, https://www.sch.gr). Όσοι μαθητές διαθέτουν ήδη λογαριασμούς από προηγούμενα σχολικά έτη χρειάζεται απλώς να συνδεθούν στην η-Τάξη με τα στοιχεία τους και να αναζητήσουν τα μαθήματα του 38ου Λυκείου Αθήνας. Η πορεία της αναζήτησης είναι:

Αναζήτηση Μαθημάτων –> Νομός Αττικής – Α’ Αθήνας –> Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση –> 38ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Οι μαθητές που δεν διαθέτουν λογαριασμό, θα πρέπει να μεταβούν στην ιστοσελίδα του ΠΣΔ και να εγγραφούν ακολουθώντας τη διαδικασία εγγραφής. Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω του ΠΣΔ ο μαθητής θα πρέπει να επικοινωνεί με το 38ο ΓΕΛ Αθηνών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.