Το 38ο ΓΕΛ Αθηνών, μετά την αξιολόγηση των δράσεών μας, τιμάται με τον τίτλο “Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2018-2019″, έχοντας συμμετάσχει για πρώτη χρονιά στο Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2018-2019»-“Εuropean Parliament Ambassador Schools Programme 2018-2019”.

Η απονομή του τίτλου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και μας προκαλεί συγκίνηση καθώς επιβεβαιώνει την επιτυχία της προσπάθειας μας αλλά και επιβραβεύει την ομαδική δουλειά των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα!

 

Όλοι οι Μαθητές-Πρέσβεις του Ε.Κ. (Junior Ambassadors) και οι Συμμετέχοντες Μαθητές του προγράμματος, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια καθώς σχεδίασαν, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν πολυεπίπεδες δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος, συνδυάζοντας την επινοητικότητά τους αλλά και τις γνώσεις που απέκτησαν σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη θέση και τον ρόλο του Ευρωπαίου Πολίτη στη σύγχρονη Δημοκρατία.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης, τόσο στην καθηγήτρια, Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, για τη στήριξη και την έμπνευση που μας παρείχε όσο και στα στελέχη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Άγγελο Καπετανίδη και κ. Χάρη Κούντουρο, για το αμέριστο ενδιαφέρον τους και τη διαρκή συμπαράσταση που μας πρόσφεραν προκειμένου να φέρουμε εις πέρας την προσπάθειά μας.

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε «Καλή συνέχεια και επιτυχία» και κατά το τρέχον σχ. έτος 2019-2020, σε ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει και ουσιαστικά συντελεί στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Πολιτειότητας των μαθητών μας και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε για δεύτερη χρονιά, αξιοποιώντας την ευκαιρία που μας δίνεται για άνοιγμα του σχολείου στην ενεργό δημοκρατική συμπεριφορά σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί

Μαριάμ Γενεθλίου, φιλόλογος

Κυριακή Ξυναριανού, φιλόλογος

Ελένη Χαραλαμπάκη, φιλόλογος

 

 
Link